RJC deel 5 – The Flying Shuttle, Barendrecht

Direct na de Kerstvakantie gaat op 3 en 4 januari 2015 (allemaal de beste wensen natuurlijk voor een gezond en sportief 2015!) hoofdstuk 5 van het Regio Jeugd Circuit beginnen. Omdat ik zelf wat aan de late kant was met inschrijven, was het maar twijfelachtig of Jasper en Thomas wel mee konden doen en moesten we vooralsnog genoegen nemen met een plaatsje op de reservelijst. Gelukkig, dank zij een goed kontakt met Folkert Blaauw, kwam het allemaal nog goed en konden beide heren met een single en een dubbel meedoen.

Jasper mocht dubbelen met Luca de Zeeuw, een Badminton Academy speler en dus ware hoge verwachtingen wel gerechtvaardigd. De eerste dubbel verliep dan ook zeer voorspoedig tegen het toch gerenommeerde koppel van twee Kevins. De eerste tegenstander van Jasper in de single kwam helemaal niet eens opdagen, zodat een (moeizame) overwinning op alweer een Kevin onmiddellijk leidde tot de poulezege. De tweede dubbel daarentegen werd na drie games beslist in het voordeel van de tegenstanders. De derde dubbel werd wederom niet gespeeld omdat de tegenstanders er geen brood meer in zagen en hadden opgegeven. Beetje jammer.

Jasper behaalde vervolgens de halve finale in de single en moest daarin tegen de latere toernooiwinnaar het hoofd buigen. Met nette cijfers, dat wel.

Dat dit toernooi een prooi ging worden voor de “hardhitters” konden we ook eigenlijk al bij voorbaat voorspellen. Zeker op zaterdag was de temperatuur in de hal vrij laag en werd er gespeeld met de bepaald niet als snelle shuttle bekend staande Mavis 300. Thomas, toch niet bepaald het Hulktype, kon in de single dus totaal niet op tegen de groteren en gespierde tegenstanders.

Gelukkig liep het in de dubbel beter. Met vaste partner Melvin Li werd weer eens een waar kunststukje afgeleverd. Het is altijd weer een verassing om te zien dat lichaamslengte niet doorslaggevend hoeft te zijn. Zowel Thomas als Melvin zijn niet al te groot van stuk maar beide hebben een prima wedstrijdmentaliteit en knokken door tot het gaatje. Dat gaatje leverde in het voor de verandering geldende afvalsysteem uiteindelijk tot een prachtige tweede plek. Hulde!

En dan is het einde van het circuit al weer in zicht. Eind februari wordt in Wateringen (VELO) het laatste deel afgewerkt. Inschrijven kan nog!

www.regiojeugdcircuit.nl

Nico